Okindegiak
Okindegietarako hiztegia (GAZT-EUSK)
B
Baguette: Baguettea
Barra centeno grande: Zekale-ogi handia
Barra centeno pequeña: Zekale-ogi txikia
Barra grande: Ogi luzea
Barra integral: Osoko ogia
Barra integral sin sal: Osoko ogi gatzgabea
Barra mediana: Ogi ertaina
Barra pequeña: Ogi txikia
Barra sin sal: Ogi gatzgabea
Bollo grande: Opil handia
Bollo integral: Osoko opila
Bollo integral sin sal: Osoko opil gatzgabea
Bollo pequeño: Opil txikia
Bollo sin sal: Opil gatzgabea
Bollos: Opilak
C
Casero grande: Baserriko ogi handia
Casero pequeño: Baserriko ogi txikia
CH
Chapata: Txapata
F
Flauta: Flauta
H
Harina: Irina
Harina de trigo: Ogi-irina
Harina de trigo integral: Ogi-irin integrala
L
Levadura: Legamia
P
Pan de avena: Olo-ogia
Pan de centeno: Zekale-ogia
Pan de cereales barra: Ogi-barra zerealduna
Pan de chocolate: Txokolate-ogia
Pan de fibra: Ogi zunzduna
Pan de frutas: Frutazko ogia
Pan de frutos secos: Fruitu lehorrezko ogia
Pan de leña: Egur-labeko ogia
Pan de leña grande: Egur-labeko ogi handia
Pan de mantequilla: Gurinezko ogia
Pan de molde: Moldeko ogia
Pan de molde de cereales: Moldeko ogi zerealduna
Pan de molde integral: Moldeko ogi integrala
Pan de nueces: Intxaur-ogia
Pan de pasas y nueces: Mahaspasa eta intxaurdun ogia
Pan de sésamo: Ogi sesamoduna
Pan de soja: Ogi sojaduna
Pan de Viena: Vienako ogia
Pan español: Ogi espainola
Pan integral completo: Osoko ogia
Pan integral de semillas: Ogi integral haziduna
Pan rallado: Ogi birrindua/arraspatua
Pan sin sal: Ogi gatzgabea
Pan tostado: Ogi txigortua
R
Romanito: Erromatar txikia
S
Salvado: Zahia
Sopaco grande: Zopako handia
Sopaco pequeño: Zopako txikia